Obaveštenja-ambalažni otpad

Važno obaveštenje!!!

Obaveštavamo Vas da su aktivnosti na sakupljanju i zbriinjavanju ambalažnog otpada od sredstava ponovo otpočele, a s obzirom da su nakon višemesečnog zastoja ponovo uspostavljeni kapaciteti operatera za skladištenje i tretman ambalažnog otpada, čime su otklonjene smetnje koje su privremeno onemogućavale aktivnosti na preuzimanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji.

S tim u vezi, potrebno je da poljoprivredna preduzeća i gazdinstva, zemljoradničke zadruge i svi drugi subjekti koji se bave poljoprivredom i u svom radu koriste sredstva za zaštitu bilja članica SECPA (Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta) nakon čije upotrebe nastaje ambalažni otpad, pošalju zahtev da se ovaj otpad preuzme sa njihovih imanja od strane ovlašćenih operatera koji su angažovani za preuzimanje otpada u okviru SECPA EKO model sistema.

Po prijemu zahteva za preuzimanje sa potrebnim informacijama o ambalažnom otpadu, lokaciji na kojoj se nalazi i kontakt osobi, ovlaščeni operater će u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalazi otpadna ambalaža, kao i njene količine, isplanirati rute sakupljanja i transporta do postrojenja za skladištenje i tretman, iskomunicirati u vezi najave kretanja otpada i organizovati preuzimanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada na propisani način.

Zahtev za preuzimanje ambalažnog otpada koji je nastao nakon koriščenja sredstava za zaštitu bilja SECPA članica šalje se na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i/ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Radi lakšeg prepoznavanja ambalažnog otpada koji se preuzima u SECPA EKO model sistemu, ambalaža SECPA članica (Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta) je vidno obeležena SECPA EKO model logom:

eko model logo 2cm

Model zahteva za preuzimanje ambalaže koja se sakuplja u okviru SECPA EKO model sistemu, sa informacijom o svim potrebnim podacima, možete preuzeti na sledećem linku .

Unapred se zahvaljujemo poljoprivrednicima, poljoprivrednim stručnim službama, lokalnim samoupravama i svim drugim zainteresovanim stranama u lokalnim zajednicama na daljem prenošenju ove informacije i doprinosu adekvatnom zbrinjavanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja.