Obaveštenja-ambalažni otpad

Važno obaveštenje!!!

Obaveštavamo Vas da sе aktivnosti na sakupljanju i zbriinjavanju ambalažnog otpada od sredstava sredstva za zaštitu bilja u okviru SECPA EKO MODEL sistema odvijaju po zahtevu korisnika, a za preuzimanje i sakupljanje zaduženi su ovlašćeni operateri angažovani od SECPA članica.

S tim u vezi, potrebno je da poljoprivredna preduzeća i gazdinstva, zemljoradničke zadruge i svi drugi subjekti koji se bave poljoprivredom i u svom radu koriste sredstva za zaštitu bilja članica SECPA (Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta) nakon čije upotrebe je nastao ambalažni otpad, pošalju zahtev da se ovaj otpad preuzme sa njihovih imanja od strane ovlašćenih operatera.

Zahtev za preuzimanje ambalažnog otpada koji je nastao nakon koriščenja sredstava za zaštitu bilja SECPA članica šalje se na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i/ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Model zahteva za preuzimanje ambalaže koja se sakuplja u okviru SECPA EKO model sistemu, sa informacijom o svim potrebnim podacima, možete preuzeti na sledećem linku .

Radi lakšeg prepoznavanja ambalažnog otpada koji se preuzima u SECPA EKO MODEL sistemu, ambalaža SECPA članica (Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta) je vidno obeležena SECPA EKO MODEL logom:

eko model logo 2cm

Po prijemu zahteva za preuzimanje sa potrebnim informacijama o ambalažnom otpadu, lokaciji na kojoj se nalazi i kontakt osobi, ovlaščeni operater će u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalazi otpadna ambalaža, kao i njene količine, isplanirati rute sakupljanja i transporta do postrojenja za skladištenje i tretman, iskomunicirati u vezi najave kretanja otpada i organizovati preuzimanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada na propisani način.

Unapred se zahvaljujemo poljoprivrednicima, poljoprivrednim stručnim službama, lokalnim samoupravama i svim drugim zainteresovanim stranama u lokalnim zajednicama na daljem prenošenju ove informacije i doprinosu adekvatnom zbrinjavanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja.