Preuzimanje ambalaže-zahtev

Aktivnosti na sakupljanju i zbrinjavanju ambalažnog otpada u okviru SECPA EKO MODEL sistema odvijaju se po zahtevu korisnika. S tim u vezi, potrebno je da poljoprivredna preduzeća i gazdinstva, zemljoradničke zadruge i svi drugi subjekti koji se bave poljoprivredom i u svom radu koriste sredstva za zaštitu bilja članica SECPA (Adama, BASF, Bayer, Belchim, Corteva i Syngenta) nakon čije upotrebe je nastao ambalažni otpad, pošalju zahtev sa osnovnim podacima potrebnim da se ovaj otpad preuzme sa njihovih imanja od strane ovlašćenih operatera.

Zahtev za preuzimanje ambalažnog otpada koji je nastao nakon korišćenja sredstava za zaštitu bilja SECPA članica može se poslati on-line klikom na: 

PODNESI ZAHTEV

Ova on-line forma je jednostavna i prilagođena svim tipovima korisnika sredstava za zaštitu bilja, uključujući poljoprivredna preduzeća, gazdinstva, poljoprivrednike, kao i druge zainteresovane strane koje mogu podneti zajednički zahtev za više korisnika.

Po primljenom zahtevu, naši operateri će Vas kontaktirati radi preciziranja datuma preuzimanja ambalažnog otpada i drugih informacija, te u zavisnosti od lokacije na kojoj se nalazi otpadna ambalaža, kao i njene količine, isplanirati rute sakupljanja i transporta do postrojenja za skladištenje i tretman, iskomunicirati u vezi najave kretanja otpada i organizovati preuzimanje i zbrinjavanje ambalažnog otpada na propisani način.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati e-mailom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 069/2070228. 

Radi lakšeg prepoznavanja ambalažnog otpada koji se preuzima u SECPA EKO MODEL sistemu, ambalaža SECPA članica (Adama, BASF, Bayer, Belchim, Corteva i Syngenta) je vidno obeležena SECPA EKO MODEL logom:

eko model logo 2cm

Unapred zahvaljujemo poljoprivrednicima, poljoprivrednim stručnim službama, lokalnim samoupravama i svim drugim zainteresovanim stranama u lokalnim zajednicama na daljem prenošenju ove informacije i doprinosu adekvatnom zbrinjavanju ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja.